Foto op Hout

Hout is een natuurproduct en verdient aandacht. Niet zomaar lukraak foto op hout printen dus, maar doordacht en bewust behandelen. We gebruiken duurzame houtsoorten en printtechnieken om zo tot een product te komen waar je jaren plezier van hebt.

Het kwaliteitsverschil zit vooral in het feit dat onze Foto op Hout producten dubbelzijdig worden behandeld. Dit doen we om de werking en kromtrekken van het hout te minimaliseren. Verder gebruiken wij alleen de hoogste kwaliteit vurenhout met een minimale noest frequentie en selecteren we de planken dusdanig dat er geen noesten in het gezicht komen.

Een foto op hout van Woodprint wordt kleurecht en watervast geprint. Je kunt onze foto op hout dus gerust in de zon hangen en met water afnemen. Hout blijft echter een poreus materiaal wat de kleurkracht na verloop van tijd kan beïnvloeden. Daarom wordt elke foto op hout door Woodprint standaard voorbehandeld met een witte grondlaag (whitewash), hiermee wordt de poreuze eigenschap van hout geminimaliseerd.

Hieronder een overzicht op welke houtsoorten wij een foto printen. (Prijslijst foto op hout zien? Klik hier)

Foto op hout Bright

Met de Woodprint Bright heb je jarenlang plezier van jouw foto op hout. Dit product is vervaardigd uit een paneel van Europees populierenhout, en bestaat uit één deel. Omdat we dit paneel niet voorzien van een whitewash blijven de natuurlijke eigenschappen van het hout goed zichtbaar door de foto heen. Hierdoor wordt jouw foto samengevoegd met het hout en krijgt het geheel de natuurlijke uitstraling die zo kenmerkend is voor dit product.

De Woodprint Bright is de meest voordelige foto op hout keuze.

 • Meest natuurlijke uitstraling
 • Bestaat uit één deel
 • Weinig krimp en uitzetting

Foto op hout Original

Waar het allemaal mee begon! Na jaren onderzoek, selectie van de juiste hout keuze en behandeling aan beide zijden van ons product kenmerkt de Woodprint Original zich als een zeer sfeervolle en levendige foto op hout. Vind je het mooi als noesten en nerven zichtbaar blijven in jouw foto op hout? Kies dan voor de Woodprint Original.

 • Originele manier om sfeer te creëren
 • Gladde oppervlakte met fraaie houtstructuur
 • Warme en levendige uitstraling

Foto op hout Pure

Mag het van jou wel iets ruwer en zoek je een robuuste, stoere uitstraling? Dan past de Woodprint Pure helemaal bij jou. Door de grove structuur van het ongeschaafde vurenhout komt de houtbeleving helemaal tot leven. Deze karakteristieke foto op ruw hout heeft net als de gladde foto op vurenhout (Original) een dubbelzijdige whitewash coating en is voornamelijk geschikt voor binnengebruik.

De Woodprint Pure is de meest stoere foto op hout.

 • Goed zichtbare houtstructuur
 • Stoere en krachtige uitstraling
 • Originele manier om sfeer te creëren

Foto op hout Outdoor

Wil je juist een gladde structuur en geen noesten zien in jouw foto op hout. Ga dan voor de Woodprint Outdoor. Deze variant van geschaafd Siberisch larikshout is dé keuze voor buitengebruik. Dus fleur je terras, veranda of tuin op met deze Outdoor foto op hout!

De Woodprint Outdoor is de meest geschikte "foto op hout" voor buiten.

 • Door de harde en sterke houtsoort zeer geschikt voor buitengebruik
 • Nagenoeg noestvrij
 • Zeer geschikt voor gedetailleerde foto’s door gladde structuur

CO2-Neutraal

Je kiest voor hout en dus voor een 100% CO2-neutraal product. De houtsoorten van Woodprint bestaan uitsluitend uit gekweekt hout.

FSC Hout

Woodprint werkt alleen met FSC goedgekeurd hout. Dus weet jij zeker dat de lokale houthakker een mooie prijs voor zijn hout krijgt en dat er meer bomen herplant worden dan wij gebruiken. Niet alleen de Woodprint zelf, maar ook de gebruikte verpakkingsmaterialen hebben het FSC keurmerk.

UV-inkt

Het inkt dat we aanbrengen op jouw Woodprint is een milieubewuste keuze. De inkt droogt door licht en bevat geen oplosmiddelen die het milieu aantasten. Een duurzame keuze dus!