Maatwerk

Wil je iets specifieks en voldoen de keuzemogelijkheden niet aan jouw wensen of wil je jouw eigen unieke meubel laten printen? Dat is voor ons juist een uitdaging! Laat via dit formulier je unieke wensen weten en wij denken graag met je mee.

Vraag nu gratis advies aan voor je maatwerk Woodprint!

Vragen over maatwerk
Specifieke afmetingen

De Woodprints zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Hieronder vind je een overzicht van onze formaten:

Foto op Hout

30 x 20 cm                      
30 x 30 cm            
40 x 30 cm           
40 x 40 cm           
40 x 60 cm            
50 x 50 cm            
50 x 70 cm           
60 x 60 cm            
60 x 80 cm
60 x 180 cm
70 x 70 cm
70 x 100 cm 
80 x 80 cm
80 x 120 cm
90 x 130 cm
100 x 100 cm
100 x 140 cm
120 x 120 cm 
120 x 180 cm

Wereldkaart/Europakaart op Hout

105 x 60 cm
124 x 70 cm
140 x 80 cm

Mocht je een formaat willen dat afwijkt van het bovenstaande overzicht? Geef je voorkeur door via het contactformulier.
Let op! Op afwijkende formaten geldt een toeslag van ± 15%. 

Ligging van de planken

Het hout is in latten van 98mm gezaagd waardoor de Woodprint nog meer een houtuitstraling krijgt. De ligging van de latten loopt altijd over de langste zijde. De Woodprint Bright bestaat uit 1 deel en heeft dus geen planken.

Soorten hout

Woodprint Bright
Een Europees Populieren paneel uit één deel zorgt voor een strakke uitvoering. Het paneel is niet voorzien van een whitwash en hierdoor is de print extra karakteristiek, de kleur en kenmerken van het hout komen namelijk door de foto heen. Een gladde variant welke geschikt is voor gebruik binnen.

Woodprint Original

Rondom geschaafd vurenhout, 18 mm dik, licht whitewashed geschaafd vurenhout. Licht geschaafd vurenhout is glad waarop de foto gedetailleerd wordt weergegeven. De houtstructuur, noesten en nerven, zijn door de lichte whitewash goed zichtbaar. De beleving van het hout komt dus goed tot zijn recht. Geschikt voor binnengebruik.

Woodprint  Pure
Rondom ongeschaafd vurenhout, 18 mm dik, whitewashed ongeschaafd vurenhout. Het hout is robuust en heeft een stoere uitstraling. Door het grove oppervlak krijgt de Pure een vintage uitstraling. We adviseren om voor foto's met veel details NIET te kiezen voor Woodprint Pure, maar voor Woodprint Original. Geschikt voor binnengebruik.

Woodprint Outdoor
Rondom geschaafd larikshout, 18 mm dik, licht whitewashed geschaafd larikshout. Deze is uitermate geschikt voor buitengebruik. Deze houtsoort is sterker, massiever dan het vurenhout. Hierdoor is de werking van het hout anders, wat dit type geschikt maakt voor buiten toepassingen. Tip: behandel het paneel als een geverfd tuinhekje. Wij adviseren jaarlijks een transparante beits (waterbasis) behandelig. De Woodprint Outdoor kent geen noesten en heeft een rustige structuur.

Bewerking van het hout

Woodprint is opgebouwd uit kwalitatieve hoogwaardige planken die speciaal door ons worden geselecteerd. De print op hout bestaat uit planken van circa 10 cm breed en gemaakt van geschaafd (Original) of ongeschaafd (Pure) vurenhout of geschaafd Siberisch Lariks (Outdoor), welke behandeld zijn met een transparante whitewash als toplaag. De Bright bestaat uit een Europees populieren plaat zonder whitewash.

Nieuwsgierig wat belangrijk is voor de behandeling van hout? Lees meer hier.

Wij doen natuurlijk ons uiterste best om jouw foto zo mooi mogelijk op het hout tot z'n recht te laten komen. Hout is een levend materiaal en om juist die reden heeft het niet hetzelfde resultaat als op een poster of canvas. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jouw print uitgevallen noesten heeft of een andere natuurlijke eigenschap, dit hoort bij het product. Dat maakt het ook zo verrassend en robuust.

Ruimte tussen de planken

1,5 mm is de ruimte tussen de planken van Woodprint Original, Pure en Outdoor. De Woodprint Bright bestaat uit één deel en heeft derhalve geen tussenruimtes.

Buitenland

Bestellingen vanuit het buitenland, wat leuk! Wij versturen graag de Woodprint over de grens.

Bestellingen via onze website zullen als particuliere bestellingen worden behandeld, en derhalve ontvang je altijd een factuur met BTW.

Voor meer informatie over bijv. verzendkosten of intracommunautaire zakelijke aankopen kun je mailen naar info@woodprint.nl

Versterk jouw merk met Woodprint

Er zijn zoveel mogelijkheden met printen op hout. Wil jij op een verrassende manier jouw merk onder de aandacht brengen? Heb jij een (promotionele) boodschap, foto's of grafische beelden die je op een onderscheidende manier aan jouw klanten wilt tentoonstellen?

Bekijk dit inspiratiefilmpje! 

Ook wij worden graag geïnspireerd! Er kan nog zo veel meer met foto's op hout.